Opieka koordynowana, czyli produkt szyty na miarę - Zawalski, Wojciech (Menedżer Zdrowia, 2016)
W ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy w Polsce zapanowała swoista moda na opiekę koordynowaną. Kwestia ta jest podnoszona na licznych konferencjach i sympozjach, jest też tematem wielu publikacji. Jednak czy naprawdę rozumiemy jej idee? Jaką ma ona wartość w służbie zdrowia i czy powinna być wdrażana? A może to tylko humbug, którego echa przeminą w najbliższych miesiącach lub latach?