Są szanse na poprawę w niewydolności serca! - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2016)
Rokrocznie w Polsce przybywa ok. 220 tys. nowych pacjentów z niewydolnością serca. Szacuje się, że w sumie może być ich nawet 700 tys., z czego w ciągu roku umiera niemal co dziesiąty. Już niedługo nawet co piąty Polak powyżej 40. roku życia będzie mieć symptomy niewydolności serca. Czy decydenci mają tego świadomość? Zdaniem kardiologów nie do końca, ale jest nadzieja. Wydaje się, że zaczynają dostrzegać wagę problemu.