Służba w ochronie Rozmowa z Konstantym Radziwiłłem, ministrem zdrowia - Michalak, Janusz; Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2016)
– W najbliższym roku system ochrony zdrowia nabierze zdecydowanie więcej cech służby zdrowia, działającej z misją wobec obywateli. A najszybszego efektu można się spodziewać w obszarze działań szpitali. Zacznie już funkcjonować sieć. To będzie duża zmiana – mówi Konstanty Radziwiłł.