Jak wyjść ze spirali długów - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2016)
Polskie zakłady opieki zdrowotnej pobiły kolejny rekord – szkoda, że w niechlubnej dziedzinie… Otóż ich zadłużenie osiągnęło najwyższy od 1999 r. poziom niemal 11 mld zł. Jednym z najnowszych pomysłów na oddłużenie tych podmiotów jest utworzenie Agencji Rozwoju Szpitalnictwa.