Medycyna kosmiczna na Ziemi - Kołodziejczyk, Agata (Menedżer Zdrowia, 2016)
Duża część obecnej telemedycyny i wiele przełomowych odkryć mają… kosmiczne pochodzenie. Stosowane dziś w codziennej praktyce rozwiązania i procedury nierzadko opracowano w trakcie realizacji programów podboju kosmosu, np. w NASA. Co jeszcze z kosmosu trafi na operacyjne stoły?