Palej po polsku - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2016)
Dlaczego Palej, a nie Paley jak Dror Paley, amerykański profesor, światowej klasy ekspert w dziedzinie ortopedii? Bo rodzina naukowca i klinicysty ma swoje korzenie w Polsce – i tak kiedyś pisano rodowe nazwisko. Ale nie to jest najważniejszym powodem, dla którego europejska filia jego florydzkiej kliniki stanie w Skierniewicach.