Haki na raka Rozmowa z prof. Wiesławem Jędrzejczakiem, konsultantem krajowym w dziedzinie hematologii - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2016)
Białaczki są najczęściej występującym nowotworem krwi. Około 10 proc. dorosłych chorych na białaczki ma rozpoznaną przewlekłą białaczkę szpikową – PBSz. Jeszcze kilkanaście lat temu PBSz była chorobą śmiertelną, dziś możemy ją skutecznie leczyć. Jak?