Enklawy pozornej normalności - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2016)
Jeśli po wprowadzeniu „opieki kompleksowej po zawale serca” chorzy nią objęci dostaną się na rehabilitację i do specjalisty kardiologa bez kolejki, będzie to znaczyło, że „wypchnęli” oni z kolejki innych chorych, nieobjętych tą opieką, którzy teraz będą czekać na leczenie jeszcze dłużej.