Leczenie ran przewlekłych w warunkach ambulatoryjnych - Grata-Borkowska, Urszula; Bujnowska-Fedak, Maria Magdalena; Markiewicz, Kamila (Lekarz POZ, 2016)
Leczenie ran przewlekłych wymaga podejścia interdyscyplinarnego. Istnieją różne metody leczenia ran. Zależą one od przyczyny i stadium rany.