Zawsze jestem nastawiona na walkę o życie dzieci Rozmowa z Alicją Chybicką - Gębska, Kamilla (Menedżer Zdrowia, 2016)
– Dziś serce mi rośnie i cieszę się z osiągnięć hematoonkologii we Wrocławiu. Towarzyszę tej walce… od 41 lat – mówi prof. Alicja Chybicka, kierownik Katedry i Kliniki Transplantacji Szpiku, Onkologii i Hematologii Dziecięcej Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, Osobowość Roku 2016 w Ochronie Zdrowia.