Krok po kroku Rozmowa z Maciejem Banachem - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2016)
– Irytowało mnie, kiedy w Warszawie słyszałem, że są kłopoty z Łodzią. Nie pozostało mi więc nic innego, jak podjąć się tej mission impossible i ratować Instytut Centrum Zdrowia Matki Polki – mówi prof. Maciej Banach, Menedżer Roku 2016 w Ochronie Zdrowia w kategorii placówki publiczne.