Rodzić i leczyć po śląsku Rozmowa z Mariuszem Wójtowiczem - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2016)
– Zabrze od lat widzi w medycynie swoje szanse na przyszłość, a medycy odwdzięczają się, jak potrafią – mówi Mariusz Wójtowicz, prezes Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka im. prof. Wojciecha Starzewskiego w Zabrzu, Lider Roku 2016 w Ochronie Zdrowia w kategorii innowacyjny szpital.