Zintegrujmy się i działajmy! Rozmowa z Tadeuszem Orłowskim - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2016)
– Chcemy zintegrować środowisko wokół problemów związanych z diagnostyką i leczeniem raka płuca, aby usprawnić ten proces i uczynić go bardziej skutecznym – mówi prof. Tadeusz Orłowski, kierownik Kliniki Chirurgii Instytutu Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie, który jest inicjatorem stowarzyszenia Polska Grupa Raka Płuca nagrodzonego w konkursie Sukces Roku 2016 w Ochronie Zdrowia.