Czy standardy opieki okołoporodowej nadal obowiązują? - Zawalski, Wojciech (Menedżer Zdrowia, 2016)
Wbrew opinii części organizacji pozarządowych standardy ministra zdrowia dotyczące opieki nad ciążą fizjologiczną i powikłaną, a także łagodzenia bólu porodowego nadal obowiązują. To samo dotyczy standardu w zakresie opieki anestezjologicznej i intensywnej terapii.