Idea, zaklęcie czy przekleństwo? - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2017)
Jesteśmy coraz bliżej rozpoczęcia procesu tworzenia sieci szpitali. Czy będzie ona jednym z elementów rozwiązania problemów polskiego systemu opieki zdrowotnej czy kolejną administracyjną reformą niewnoszącą żadnej wartości dodanej, a tworzącą tylko zamieszanie?