KOZ-y i ich POZ-y - Krajewski, Jacek (Menedżer Zdrowia, 2017)
Przed nami proces legislacyjny ustawy o POZ. W projekt tego aktu prawnego wpisane zostały koordynowana opieka zdrowotna (KOZ), rozstrzygnięcie roli, jaką mają w niej odgrywać pielęgniarki i inne zawody medyczne, a także sposoby ułożenia współpracy opieki podstawowej z innymi elementami systemu. Prezentujemy analizę Jacka Krajewskiego, prezesa Porozumienia Zielonogórskiego.