Siły, środki i przepisy - Gąsior, Małgorzata; Pachocki, Jan (Menedżer Zdrowia, 2017)
Projekt ustawy o POZ zakłada zwiększenie obowiązków lekarzy pierwszego kontaktu. Dyskusji na ten temat towarzyszy obawa, że w obecnym kształcie i składzie POZ sobie nie poradzi. Szanse byłyby większe, gdyby lekarzom dopomogły innowacje z zakresu telemedycyny. Ale czy można rozliczyć z NFZ… teleporadę albo badanie holterowskie? A jeśli tak, to w jaki sposób?