Wynajdywanie koła - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2017)
Minister zdrowia i liczni eksperci już od miesięcy trudzą się nad znalezieniem odpowiedniej definicji KOZ-y w poszczególnych chorobach (na razie udało się to w – bodaj – dwóch przypadkach). Można by pomyśleć, że rządowi eksperci dokonują właśnie epokowych odkryć, bez których lekarze nie wiedzieliby, jak poprowadzić chorych, przez co biedni pacjenci zostaliby pozostawieni sami sobie.