Zakażenia i leczenie ran przewlekłych - Bartoszewicz, Marzenna (Lekarz POZ, 2017)
Rany przewlekłe stanowią narastający problem systemów opieki zdrowotnej. W pracy przedstawiono oparte na wytycznych dane dotyczące sposobu leczenia zakażonych ran przewlekłych poprzez zastosowanie antyseptyków i opatrunków oraz zagrożenia, jakie niesie ze sobą stosowanie nieodpowiednio dobranych środków przeciwdrobnoustrojowych.