Obyś żył w ciekawych czasach - Czerkas, Krzysztof; Magdziarz, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2017)
Tytułowe stwierdzenie w Chinach nie jest przysłowiem, ale ciężkim przekleństwem. Stało się ono aktualne jak nigdy dotąd, szczególnie w naszym kraju. Oznacza wprost, że ciekawe czasy są najgorsze dla ich obserwatorów. A wszystko to jest związane z projektem ustawy o sieci szpitali. Są powody do niepokoju.