Niepokojąca cisza - Książek-Bator, Ewa (Menedżer Zdrowia, 2017)
Głośno jest o sieci szpitali, o lekarzach POZ, o ratownikach i o pielęgniarkach. Obecne kierownictwo resortu zdrowia podjęło wiele tematów, pochyliło się nad wieloma sprawami od lat czekającymi na załatwienie. Ale gdy chodzi o szpitale kliniczne – zastanawiające milczenie. Skąd się ono bierze?