Eksperci o POZ - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2017)
Co się stanie, gdy w końcu wejdzie w życie ustawa o POZ? Co się zmieni w pracy lekarza rodzinnego? W zasadzie nic – taki jest wniosek z debaty Top Medical Trends poświęconej najbliższej przyszłości POZ. Podstawowe kłopoty tej dziedziny ochrony zdrowia wynikają z braku kadr i niedofinansowania. I w obu tych sprawach nie zanosi się na poprawę. Będzie jak jest.