Czy SDO to krok w dobrą stronę? - Cofta, Szczepan (Menedżer Zdrowia, 2017)
W majowym numerze „Menedżera Zdrowia” z roku 2016 (3/2016) ukazał się artykuł „Wojna z rakiem” prof. Jacka Jassema, dr. Adama Kozierkiewicza i prof. Macieja Krzakowskiego. W tekście wyrażone są opinie na temat oczekiwanej ewolucji opieki onkologicznej oraz sugestia, że panaceum na problemy w tym zakresie będzie stworzenie kilkuset ośrodków szybkiej diagnostyki onkologicznej. Autorzy pomijają jednak rolę dużej części obecnie działających struktur.