Festiwal błędów i nieprawidłowości - Strzyżewska, Jagoda (Menedżer Zdrowia, 2017)
Dokumentacja medyczna służy nie tylko zarchiwizowaniu historii choroby pacjenta oraz opisaniu zastosowanych metod leczenia. Jest ona także wykorzystywana przez różne podmioty i instytucje, a ponadto wraca się do niej po czasie opieki nad chorym i... odmawia zapłaty za udzielone świadczenie. Prawidłowe prowadzenie dokumentacji medycznej jest więc szczególnie istotne z punktu widzenia ochrony interesów zarówno pacjenta, jak i podmiotu leczniczego.