Pracownik zaszkodził podmiotowi. I co teraz? - Banaszewska, Anna (Menedżer Zdrowia, 2017)
Pojęcie szkody w ochronie zdrowia najczęściej omawiane jest w aspekcie szkody wyrządzonej pacjentowi z winy lekarza. Rzadko natomiast analizuje się zagadnienie szkody wyrządzonej podmiotowi leczniczemu przez osobę w nim pracującą. O tym drugim przypadku pisze autorka artykułu.