Samotny jak pielęgniarka na oddziale - Wieczorek-Wójcik, Beata; Kilańska, Dorota (Menedżer Zdrowia, 2017)
Określenie odpowiedniej liczby pielęgniarek, która zapewni równowagę korzyści i strat towarzyszących procesowi opieki, jest nie tylko wyzwaniem dla menedżerów zdrowia, lecz także priorytetem dla gospodarki. W obliczu konieczności osiągnięcia zrównoważonego rozwoju istotne staje się takie gospodarowanie zasobami, które zapewnieni bezpieczeństwo usług... przy jak najniższych kosztach.