Rezydenci zrywają kajdany, czyli młodzi wypowiadają klauzule opt-out Rozmowa z Michałem Bulsą, przewodniczącym Porozumienia Rezydentów - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2017)
– Wystarczy, że rezydenci będą pracować tyle, ile przewiduje prawo, i system padnie – ostrzega Michał Bulsa. Opowiada o akcji wypowiadania klauzul opt-out i... wywalczonych dzięki temu podwyżkach. – Jako Porozumienie Rezydentów zachęcamy młodych lekarzy do wypowiadania klauzul – przyznaje.