Standardy, rekomendacje i wskaźniki - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2017)
Jakość opieki zdrowotnej i bezpieczeństwo pacjenta to hasło, które w międzynarodowej dyskusji na temat systemów ochrony zdrowia zajmuje jedno z najważniejszych miejsc. W opisie tych systemów liczy się także to, jak te cechy oceniają sami pacjenci. A jak jest w Polsce?