Różne oblicza koordynacji - Kozierkiewicz, Adam (Menedżer Zdrowia, 2017)
Pojęcie opieka koordynowana stało się w ostatnich latach popularne i obok map zdrowotnych, sieci szpitalnej i budżetowego finansowania zdominowało przekaz medialny na temat zmian w ochronie zdrowia. Pojęcie to jest używane w różnych kontekstach i zapewne w różnych znaczeniach, a rozmaite wyobrażenia na temat jego zawartości i definicji mogą prowadzić do nieporozumień.