Nie leczymy populacji, ale konkretnych pacjentów Rozmowa z Donną Przepiorką z Sekcji Produktów Hematologicznych Food and Drug Administration - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2017)
– Dziś już potrafimy przewidzieć, że niektóre leki przynoszą olbrzymią korzyść jedynie grupie pacjentów o konkretnym genomie, a są mniej użyteczne w wypadku innych osób. Pozostaje nam mocniej podkreślić, że nie leczymy całej populacji, ale konkretnych pacjentów – mówi Przepiorka.