Spór o New Delhi - Grzesiowski, Paweł (Menedżer Zdrowia, 2017)
W pierwszym numerze „Menedżera Zdrowia” w tym roku opublikowaliśmy tekst „ Klebsiella pneumoniae New Delhi w polskich szpitalach” autorstwa Tomasza Ozorowskiego i Szczepana Cofty. Z tekstu wynika, że ośrodek warszawski nie radzi sobie z bakterią, a w placówkach rozsianych po Polsce sytuacja jest dużo lepsza. Nie zgadza się z tym Paweł Grzesiowski, członek zespołu ekspertów przy Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Warszawie, przewodniczący Stowarzyszenia Higieny Lecznictwa. Prezentujemy jego polemikę.