Respektować prawa pacjenta - Modro, Michał (Menedżer Zdrowia, 2017)
Leki z założenia mają nam pomóc w walce z chorobą – i najczęściej tak się dzieje. Zdarzają się jednak sytuacje, kiedy po zażyciu leku pojawiają się działania niepożądane. Pacjent ma wówczas prawo zgłosić takie działanie. Co jednak ma zrobić, gdy chodzi o lek podany mu w szpitalu?