Dekalog profesora Czauderny - Czauderna, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2017)
– Myślę, że wszyscy się zgodzimy, iż polski system ochrony zdrowia wymaga gruntownych zmian, przede wszystkim zmiany głównego paradygmatu, który legł u podstaw jego konstrukcji. Niewątpliwie wymaga on zwiększenia finansowania ze środków publicznych. Co trzeba by zmienić? Przedstawiamy dziesięć zagadnień – pisze prof. Piotr Czauderna.