Warczyńskiego życie po resorcie Rozmowa z Piotrem Warczyńskim - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2017)
Były wiceminister przyznał, że potrzebował prawie trzech miesięcy na zdystansowanie się od poprzedniego trybu życia i na znalezienie równowagi. – Dziś jestem gotów do nowych wyzwań – stwierdził Warczyński i opowiedział o tym, jak wygląda obecnie jego życie. Ocenił również ministrów, z którymi współpracował.