Zaglądamy w portfele pracowników resortu (Menedżer Zdrowia, 2017)
Jak dowiedział się „Menedżer Zdrowia”, minister zdrowia w marcu dostał wypłatę w wysokości 14 709 zł brutto. Wiceministrowie zarobili średnio po 11 672 zł, a dyrektorzy departamentów po 12 161 zł. Miesiąc pracy najwyżej postawionych pracowników resortu kosztuje 353 234 zł. Czy to dużo? Spytaliśmy liderów opinii.