Dress code na dyżurze - Ozorowski, Tomasz; Cofta, Szczepan (Menedżer Zdrowia, 2017)
Podejmując kluczowe wyzwania dla polskiego szpitalnictwa i próbując mobilizować do wspólnej refleksji, w jednym z ostatnich numerów „Menedżera Zdrowia” poruszyliśmy kwestię kontroli zakażeń szpitalnych na przykładzie rozprzestrzeniania się Klebsiella pneumoniae New Delhi. Chcąc podążać tym samym tropem i analizować wyzwania związane z kontrolą zakażeń, nie możemy nie poruszyć kolejnego tematu o podstawowym znaczeniu. Jest nim odpowiedzialność związana z właściwym ubiorem podczas pracy w szpitalach.