Czy nocna i świąteczna opieka zdrowotna w szpitalach to dobry pomysł? (Menedżer Zdrowia, 2017)
Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia w sprawie świadczeń gwarantowanych z zakresu leczenia szpitalnego, szpitale będą mogły prowadzić nocną i świąteczną opiekę zdrowotną (NiŚOZ). Projekt dokumentu trafił do konsultacji, a „Menedżer Zdrowia” pyta, czy takie rozwiązanie jest dobre.