Aktualna lista leków refundowanych bez wsparcia ekspertów, ale… jest szansa na wykaz marzeń - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2017)
Czy dobór leków, które znajdują się na liście leków refundowanych dla osób powyżej 75. roku życia, jest właściwy i czy w ogóle resort słucha sugestii ekspertów przy tworzeniu wykazu? Liderzy opinii są zgodni. Odpowiadają „nie”. To – w skrócie – wniosek z debaty poświęconej liście leków dla seniorów, która odbyła się 12 maja w Sopocie podczas Kongresu Starzenia się.