Co nie zabije, to wzmocni - Czerkas, Krzysztof; Magdziarz, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2017)
Tak jak każdy kij ma dwa końce, tak niemal każda sytuacja, podjęta decyzja lub celowe działania mają zarówno dobre, jak i złe strony. Czasem przyjmowane rozwiązania przynoszą skutek paradoksalny, odwrotny do zmierzonego. Czy tak będzie w wypadku prywatnej ochrony zdrowia w Polsce?