Pan tu nie stał - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2017)
Gdyby przyjrzeć się przyczynom negatywnych ocen naszej ochrony zdrowia, okazałoby się, że najważniejszą z nich są kolejki. One bowiem nie znikają, ale rosną do absurdalnych rozmiarów. By przetrwać, trzeba je ominąć. Otwiera to znakomity kawałek rynku dla przedsiębiorców, rodzi także konieczność sprytnych i nieszablonowych zachowań pacjentów.