Geriatryczny strzał w kolano Rozmowa z prof. Tomaszem Kostką - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2017)
– Po wejściu sieci szpitali część oddziałów geriatrycznych może zostać zlikwidowana lub przekształcona w internę. Geriatria przestanie się w ogóle opłacać, ponieważ nie będą regulowane rachunki za kompleksową ocenę chorego – mówi Tomasz Kostka, konsultant krajowy w dziedzinie geriatrii.