Lekarz niemowny jak kot niełowny - Fedorowski, Jarosław J. (Menedżer Zdrowia, 2017)
Empatyczny jak biolog, rozmowny jak chemik, miły jak matematyk, ciepły jak fizyk – to chyba brzmi mało prawdopodobnie. Może pora zmienić kryteria naboru na studia medyczne i przestać dyskryminować humanistów? Bo brak empatii i trudności w komunikowaniu zaczynają być jednym największych problemów współczesnej medycyny.