Odpowiedzialność szpitala w zamówieniach publicznych - Modro, Michał (Menedżer Zdrowia, 2017)
W procesie organizacji zamówień publicznych w szpitalach jedną z kluczowych postaci staje się lekarz. To on ponosi odpowiedzialność za prowadzenie leczenia z należytą starannością oraz zgodnie z aktualną wiedzą medyczną.