Zastosowanie terapii biopodobnych to oszczędności, ale także bezpieczeństwo Rozmowa z dr. Leszkiem Borkowskim - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2017)
– Prowadzenie terapii lekami biologicznymi referencyjnymi wyłącznie dla garstki wybrańców, którzy mieli szczęście dostać się do wąskiego programu lekowego, było w mojej opinii dyskusyjne – mówi Leszek Borkowski, farmakolog kliniczny, założyciel Fundacji Razem w Chorobie.