Gdyby prezydent był lekarzem - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2017)
Gdyby prezydent był lekarzem, być może zawetowałby ustawy, które wprowadzając wiele zmian, de facto pozostawiają wszystko po staremu, zwłaszcza głębokie niedofinansowanie publicznego lecznictwa – bodaj najważniejszą przyczynę jego fatalnego stanu.