Progestageny w hormonalnej terapii zastępczej - nowe perspektywy - Tomaszewski, Jacek; Baranowski, Włodzimierz (Menopause Review/Przegląd Menopauzalny, 2003)
W ciągu ostatniej dekady wprowadzono do zastosowania klinicznego kilka nowych substancji progestagenowych. Niektóre z tych preparatów, zwłaszcza pochodne 19-norprogesteronu, zostały zbadane pod kątem ich wykorzystania w hormonalnej terapii zastępczej.