Trzecia droga finansowania w polskiej medycynie Rozmowa z Markiem Koniecznym - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2017)
Budżet państwa nie jest niestety z gumy, więc możliwości NFZ są i zawsze będą ograniczone. Są na szczęście jeszcze inne rozwiązania. W KO-MED nazywamy je trzecią drogą finansowania i od kilku lat z powodzeniem umożliwiamy placówkom medycznym sięganie po te źródła dochodów – mówi prezes firmy KO-MED Centra Kliniczne Sp. z o.o.