Jak dobrać uszczelkę? - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2017)
Wytłumaczeniem dla niepodnoszenia nakładów na publiczne lecznictwo ma być „nieszczelność” systemu. Jeśli zatem, zdaniem rządu, a zwłaszcza ministra finansów, przeszkodą w zwiększeniu nakładów na publiczną ochronę zdrowia jest jej „nieszczelność”, wzywam Pana Ministra do wskazania, gdzie ona powstaje i jak ją zlikwidować – pisze przewodniczący Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy.