Kliniczne opóźnienie - Masełbas, Wojciech (Menedżer Zdrowia, 2017)
Gdy Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 536/2014 w sprawie badań klinicznych produktów leczniczych stosowanych u ludzi oraz uchylenia dyrektywy 2001/20/WE wchodziło w życie, nikt nie przewidywał, że jeszcze po pięciu latach od uchwalenia zawarte w nim przepisy wciąż nie będą stosowane.