Ekonomia w szpitalnej sieci - Suzdalska, Karolina (Menedżer Zdrowia, 2017)
Wzrost nakładów na lecznictwo, o którym Ministerstwo Zdrowia mówi, że jest „rewolucyjnym krokiem”, ma doprowadzić do przeznaczania na ochronę zdrowia 6% PKB w 2025 r. Obecnie nakłady te wynoszą jedynie 4,7% PKB. I właśnie w takiej rzeczywistości dyrektorzy szpitali muszą radzić sobie z zadłużeniem.